Mască pentru ten, cu căpşuni

Mască pentru ten, cu căpşuni

Când mă gândesc la frumuseţe, la tonus bun, la strălucire, mă gândesc inevitabil la căpşuni. Pentru că ele sunt, întâi de toate, precum nişte cutii cu creme magice sau ca nişte baterii de energie. Încărcate cu vitamina C, acizi salicilici, aspartici, folici, fibre, tratează pielea de numeroase afecţiuni precum: acnee, piele uscată sau prea uleioasă, puncte negre.

Căpşunile protejează pielea de stresul oxidativ, distrug radicalii liberi care provoacă îmbătrânirea prematură, estompează petele de vârstă, cicatricile şi petele produse de acnee. Vindecă pielea deteriorată, susţin tinereţea tenului cât mai mult timp, ajută la regenerare şi la producerea celulelor noi. Acest fruct roşu şi foarte aspectuos, cu o senzualitate numai a lui, renumită, este folosit la scară largă în industria cosmetică pentru diferite produse. Însă, ca să evitaţi elementele chimice din aceste produse, puteţi să vă preparaţi chiar acasă o cremă locală, cu efecte miraculoase, cât aţi clipi.

Ingrediente:

  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 2-3 căpşuni dulci

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele într-un robot de bucătărie, apoi amestecul omogen obţinut poate fi aplicat direct pe faţă. Timp de 15 minute, vă puteţi relaxa cu această mască uşor de preparat, care controlează foarte bine excesul de sebum. Apoi, clătiţi un un prosop cald pentru a îndepărta întreaga cremă, după care spălaţi cu apă rece pentru a închide porii. Sucul de lămâie este un astrigent natural, cu proprietăţi antibacteriene care omoară acneea, încă din stare germinală. 

Înainte să vă puneţi masca, staţi câteva minute cu tenul expus la aburi pentru a vă deschide porii. Aşa, crema va pătrunde în adâncime.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt