Post pentru sănătate!

Post pentru sănătate!

Cu origini în tradiţia iudaică, Postul are o istorie veche şi foarte bine înrădăcinată. Credincioşii îl împart în ascetic sau total, abţinerea de la unele alimente pe o perioadă mai lungă de timp sau renunţarea completă la mâncare pe o perioadă mai scurtă de timp. Deşi a fost iniţiat de către oameni din nevoia de perfecţiune spirituală, sub forma unui ideal de atins, Postul a devenit şi o formă contemporană de detoxifiere datorită efectelor sale extrem de benefice asupra organismului.

Dincolo de toate controversele generate de această tradiţie (controverse pe care nu le vom dezbate în materialul actual), regândirea dietei zilnice pentru o perioadă de timp, cu renunţarea la anumite alimente ceva mai „grele” (carnea şi produsele animale) are numeroase beneficii: eliberarea şi regenerarea unor procese din organism, odihna trupului şi „aerisirea” minţii.

Un Post pentru celule noi!

Abţinerea de la alimentele de orgine animală determină celulele stem să „fabrice” celule albe noi, puternice în lupta contra infecţiilor. Postul susţinut pe o perioadă lungă de timp reduce enzima PKA, responsabilă şi ea cu apariţia diferitelor tumori şi cu procesul de îmbătrânire al organsimului.

Postul curăţă sângele!

S-a dovedit că şi numai 5 zile de Post întăresc sistemul imunitar, eliberează organismul de toxine şi curăţă sângele. De aceea, el este recomandat în cazul bolilor infecţioase. Astfel, energia canalizată în procesul digestiv, se reorientează către vindecarea infecţiilor produse de microorganisme.

Un Post la timpul lui, o minte mai ageră…

Dacă organismul tău este în stare perfectă de sănătate, perioada de abstinenţă alimentară ajută creierul să funcţioneze la cotele lui cele mai înalte. Capacitatea de concentrare şi energia cresc şi impulsionează activitatea cerebrală. Eficienţa sa mentală poate fi spectaculoasă dacă se menţine un echilibru general şi nu se fac excese.

Indiferent dacă ţii Post 3 zile sau 3 luni, îţi recomandăm, mai întâi, să îţi cunoşti foarte bine corpul şi să îi oferi mereu ce are nevoie. Postul trebuie să fie un obicei firesc, nu o corvoadă.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt