10 pentru vişine!

10 pentru vişine!

Azi ne-am hotărât să oferim note fructelor şi legumelor – mai ţineţi minte cât de greu luam un 10 când eram la şcoală?! Cât de mult citeam, câte teme făceam, câte probleme rezolvam sau cât de creativi trebuia să fim?!

Pentru fructele şi legumele noastre este la fel de dificil, dar ele nu renunţă niciodată să fie cât mai bune pentru sănătatea noastră. Şi ne oferă din „cunoştinţele” lor în mod natural şi totuşi miraculos. Azi oferim, cu toată încrederea, 10 cu felicitări pentru vişine. Mai jos, o sa trasăm succint principalele motive pentru care aceste fructe simpatice merită nota maximă: 

Ameliorează durerea

Enzima COX -1 şi COX- 2, conţinută de către vişine, are un aport semnificativ în procesul inflamator şi pentru percepţia senzaţiei de durere. Activitatea acestor enzime este la fel de importantă precum un medicament împotriva durerii. 

Prevenirea diabetului

În comparaţie cu alte fructe, cum ar fi prunele, strugurii, vişinele conţin o cantitate mai mică de zahăr. De aceea, consumate constant, previn boala dulciurilor – diabetul.

Menţin sănătatea cardiovasculară

Vişinele au în compoziţia lor o cantitate mare de potasiu, ceea ce este o binecuvântare pentru inimă, pe termen lung. Bineînţeles, impactul semnificativ asupra ritmului inimii apare numai atunci când consumul de vişine este regulat.

Vindecă insomnia

Din ce în ce mai mulţi oameni, de cele mai multe ori din cauza factorilor ce ţin de stresul cotidian, suferă de insomnie. Lipsa somnului este ca un bumerang pentru organism, afectând mai multe părţi ale acestuia, în acelaşi timp. Însă, există un remediu natural şi poate mai eficient decât alte medicamente – melatonina din vişine care relaxează întreg corpul.

Puternic antioxidant

Antocianii din vişine protejează organismul de afecţiunile oxidative şi detoxifică totodată întregul organism. Astfel, consumul vişinelor protejează vasele de sânge, celulele creierului şi previne bolile degenerative, cum ar fi demenţa şi cancerul. 

Menţine frumuseţea pielii

Un pahar de suc de vişine în fiecare zi are abilitatea nutritivă de a încetini procesul de îmbătrânire, mai ales datorită celor 17 antioxidanţi din vişine.

Dietă pentru slăbit!

Vişinele pot fi un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. În primul rând, pentru numărul redus de calorii şi numărul mare de substanţe nutritive.

Păr frumos şi sănătos!

Una dintre vitaminele care ajută la hidratarea părului este conţinută de către vişine, în cantităţi considerabile. Ca să întărească rădăcinile părului, vin în ajutor vitaminele E şi C, iar acidul retinoic închide cercul asigurând sănătatea şi frumuseţea fiecărui fir de păr.

Muşchi mai relaxaţi

Consumate înainte de activitatea fizică, vişinele joacă cu brio rolul de anti-inflamator şi, astfel, reduc durerea musculaturii. Recomandat mai ales pentru alergătorii pe distanţe lungi.

Gătite sunt foarte gustoase…

… Dulci-acrişoare, vişnile au gustul cel mai echilibrat şi aroma cea mai răvăşitoare când le gătim. Mai ales când le gătim sub formă de dulceaţă!

Ai dureri musculare? Nu ezita să cauţi soluţia în natură: vişinile sunt renumite pentru efectul lor antiinflamator şi, implicit, de ameliorare a durerilor. Pigmenţii care dau culoare fructului – antocianii – reduc stresul oxidativ care poate afecta muşchii sau articulaţiile.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt