Căpşunile, din grijă pentru părul şi pielea ta!

Căpşunile, din grijă pentru părul şi pielea ta!

Unele dintre cele mai frumoase fructe, la propriu, din punct de vedere estetic – culoarea lor vibrantă şi forma ce imită inima, sunt unice, fără doar şi poate, sunt căpşunile. Includerea acestor fructe în dietele noastre va fi una dintre cele mai bune decizii pe care le putem lua pentru sănătatea, dar şi pentru frumuseţea noastră. Indiferent de anotimp!

Singurul fruct din lume cu seminţe în exterior, căpşunile, indiferent sub orice formă le consumăm: proaspete sau congelate, în salate, sub formă de sucuri de fructe, în plăcinte, transformate în dulceţuri, sub formă de îngheţată, cu smântână sau lapte şi ciocolată, au o calitate principală: grija faţă de frumuseţea noastră. Poate de aceea, ele sunt numite şi “Reginele fructelor”. Cert este că ele parcă au fost create special pentru strălucirea pielii şi pentru fermitatea părului nostru.

Pentru piele!

Nu auzim foarte des, dar consumul de căpşuni ne curăţă pielea şi ne scapă de problemele legate de acnee, cu efecte pe o perioada lungă de timp; mult mai de impact şi mai sigur decât alte tratamente de pe piaţa farmaceutică şi de beauty.

Acizii alfa-hidroxi aflaţi în compoziţia căpşunilor (foarte importanţi pentru organismul uman) ajută la eliminarea celulelor moarte şi la curăţarea pielii, printr-un proces permanent. Atât doctorii din Pennsylvania, cât şi cei din Japonia au demonstrat, prin studii ştiinţifice, că acizii afla-hidroxi au puterea de a inversa stimulii îmbătrânirii şi de a întineri vizibil aspectul pielii.

Fructele de căpşuni conţin şi acid salicilic şi acid elagic, renumite pentru reducerea petelor întunecate şi a hiper-pigmentării. Acidul salicilic micşorează porii pielii şi, astfel, previne apariţia acneelor.

Mai mult, extractele de căpşuni diminuează deteriorarea ADN-ului.

Vitamina C din căpşuni completează grija acestora pentru piele, prin curăţarea pielii şi păstrarea ei cât mai fermă şi mai sănătoasă.

Pigmenţii care oferă căpşunilor culoarea roşie, antociani, ne feresc, în plus, de efectele nocive ale raze UV.

Pentru păr!

Să avem grijă de părul nostru, să îl ajutăm să treacă peste diferite anotimpuri sau acţiuni externe, de la frig la aerul poluat, este o mare provocare. Un păr strălucitor, cu un fir sănătos şi o culoare fresh se întreţine cu multă trudă! Mai ales că, cea mai frecventă problemă cu care ne confruntăm în ultima perioadă, la nivel global, constă în căderea părului. Dar, am putea să avem grijă de părul nostru într-un mod smart, nu hard şi să pornim de la căpşuni. Aşa cum spuneam mai sus, căpşunile sunt foarte bogate în vitamina C – un nutrient care, printre altele, ajută la absorbţia fierului şi susţine creşterea părului. Tot în căpşuni găsim dioxidul silicon care previne apariţia calviţiei, iar conţinutul complex al căpşunilor tratează cu rapiditate mătreaţa şi acţionează ca un semn de Stop pentru afecţiunile fungice, des întâlnite la nivelul capilar.

Deşi cu toţii ştim că îmbătrânirea este inevitabilă, consumul de căpşuni ne ajută să nu îmbătrânim prematur. Iar unul dintre cei mai puternici factori care ne îmbătrânesc prematur este alimentaţia nesănătoasă. O dietă, măcar din când în când, în care să introducem zilnic căpşuni, ne poate ajuta să întârziem procesul îmbătrânirii.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt