Leguma lunii iulie: PĂSTAIA

Leguma lunii iulie: PĂSTAIA

Delicioasa păstaie verde sau galbenă, ce ascunde mici boabe de fasole fragede, îşi merită pe deplin primul loc în topul celor mai sănătoase şi gustoase legume ale verii, mai precis ale lunii iulie.

Un spectacol de minerale, vitamine, fibre, antioxidanţi şi flavonoide – păstăile pot influenţa mecanismul întregului organism. Iar cele pregătite la aburi, cu o aromă de usturoi… ne încântă de fiecare dată. Cu puţini carbohidraţi, păstăile reprezintă alegerea potrivită pentru curele de slăbit, mai ales că acestea conţin minerale precum magneziu, calciu, zinc.

A fost odată ca niciodată… păstaia

Phaseolus vulgaris este originară din America, însă în prezent este cel mai mult cultivată în Brazilia, India şi China. Le place brazilienilor gustul dulce al păstăilor…

Bogăţia păstăilor

100 grame de fasole verde conţin: 31 calorii, 5,5% din cantitatea recomandată de carbohidraţi şi colesterol zero. Păstăile au o cantitate mare de proteine, fibre, calciu şi alţi câţiva nutrienţi importanţi. De asemenea, păstăile conţin o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-3.

De ce tocmai… păstaia?

Sistemul nervos: complexul de vitamina B din păstaie – mai ales vitamina B1 şi B 2 – este esenţial pentru sistemul nervos al fiecăruia dintre noi.

Energie pentru întreg organismul: vitamina B2 transportă oxigenul în diferite părţi ale corpului, suplimentând organismul cu energia necesară.

Încetinerea procesului de îmbătrânire: cantitatea mare de antioxidanţi din fiecare păstaie luptă împotriva radicalilor liberi şi, în acelaşi timp, împotriva procesului de îmbătrânire. Vitamina C neutralizează producerea de colagen, revitalizând aspectul pielii şi refăcând-o la nivel celular.

Pentru o doză mare de nutrienţi, este recomandat să consumăm păstăile verzi, dar tot la fel de sănătoase sunt dacă le transformăm în murături.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt