Alege-ţi dieta în funcţie de grupa sanguină!

Alege-ţi dieta în funcţie de grupa sanguină!

Când vorbim despre diete, de cele mai multe ori ne gândim la modalităţi de slăbire, însă o dietă, în sensul ei complex, depăşeşte aceste limite şi se referă mai degrabă la alegeri culinare de zi cu zi care ne ajută să rămânem sănătoşi, cu energie, cu o stare generală de bine.

Parafrazarea „Spune-mi ce mănânci ca să îţi spun cine eşti” este poate una dintre cele mai profunde din câte au inventat oamenii. Dincolo de faptul că tot ce mâncăm se „proiectează” pe corpul nostru în interior sau la exterior (ten, piele, luminozitate, diferite afecţiuni etc.) şi refulează prin stările afective, mâncarea este strâns legată de genetică, mai precis de codul genetic care ne caracterizează. De aceea, grupa sanguină este foarte importantă în alegerea celei mai potrivite diete: practic, aceasta arată structura conţinutului genetic, în funcţie de plasma sanguină şi de caracteristicile globulelor roşii.

Alimentație corectă, sănătate de fier

Fiecare grupă sanguină se defineşte prin anumite aspecte – predispunerea la anumite boli, rezistenţa psihică, toleranţa la anumite alimente – toate ghidate de către proteinele numite lectine. Când dieta noastră conţine alimente pe bază de lectine incompatibile cu antigenele grupei sanguine, începe procesul de deteriorare prin adeziune a celulelor. Astfel, unele organe sunt afectate şi, inevitabil, apar anumite afecţiuni medicale. Deşi sistemul nostru imunitar este pregătit să facă faţă mai multor lupte decât ne putem imagina, totuşi, ar fi bine să nu riscăm să îl tot punem la încercare. Aşa că merită să fim atenţi la ce ne spune grupa sanguină despre ce ar fi bine să mâncăm:

Pentru cei cu grupa sanguină 0

Moştenirea genetică a acestor persoane pleacă de demult, de la strămoşii vânători şi culegători care s-au bazat pe cel mai vechi aliment: carnea. Altfel spus, cei cu grupa sanguină 0 au nevoie de proteine pentru a fi fericiţi.

Alimente recomandate: carne roşie, fructe de mare, spanac, broccoli.
Alimente nerecomandate: varză, conopidă, porumb, grâu, linte.
Nux Delicii ştie!sport intens cu greutăţi.

Pentru cei cu grupa sanguină A

Strămoşii celor cu grupa sanguină A au apărut după cei din grupa 0, fiind aceia care s-au adaptat mai degrabă la un stil de viaţă agrar. La polul opus, cum le mai spunem celor cu grupa A – „agriculorii” ar fi bine să se ferească de grăsimi şi să se orienteze către tot ce le oferă bogăţia pământului.

Alimente recomandate: legume, uleiuri vegetale, ananas.
Alimente nerecomandate: lactate, carne, fasole.
Nux delicii ştie!sport relaxant, precum yoga, Pilates, golf.

Pentru cei cu grupa sanguină B

Cu un sistem imunitar puternic, cei cu grupa sanguină B poartă genele nomazilor de altădată, atât de bine adaptabili la condiţii climatice diverse. Alimentaţia specifică este foarte complexă, doar că ar fi bine să fie atenţi la ce nu le oferă confort.

Alimente recomandate: carne roşie, peşte, fructe de mare, lactate, ouă, ficat, ceai verde, verdeţuri.
Alimente nerecomandate: carnea de pui, seminţele de susan, porumbul, grâul, hrişca.
Nux delicii ştie! – sport de timp cardio, alergare, mers pe bicicletă, atletism.

Pentru cei cu grupa sanguină AB

Cumva, cei cu grupa sanguină AB reprezintă evoluţia genetică, reieşită din combinaţia grupei A cu grupa sanguină B. Se spune despre persoanele cu grupa sanguină AB că sunt oamenii timpurilor moderne. De aceea, dieta cea mai potrivită este combinaţia dintre alimentele carnivore şi cele vegetariene.

Alimente recomandate: brânză tofu, lactate, peşte, fructe de mare, verdeţuri, legume şi fructe.
Alimente nerecomandate: carnea roşie trebuie consumată în cantități reduse.
Nux delicii ştie! – combinaţii cardio cu exerciţii ceva mai relaxante, de tip Pilates. 

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt