Postul Crăciunului: cele mai importante beneficii

Postul Crăciunului: cele mai importante beneficii

Despre Postul Crăciunului (de pe 15 noiembrie timp de 40 de zile, cu Lăsata Secului sărbătorită de către români pe 14 noiembrie, în jurul unei mese bogate şi, de obicei, alături de membrii familiei) ați auzit sigur că este Postul Naşterii Domnului şi că este un post nu aşa aspru cu noi, pentru că are multe dezlegări la peşte şi vin.

Pentru unii el înseamnă o adevărată provocare, pentru alţii este o încercare – o trudă pentru că “aşa este bine”, iar pentru o altă categorie este ceva imposibil sau doar o teorie religioasă fără rost. Indiferent că eşti sau nu credincios, nu poţi nega că toţi avem nevoie, măcar din când în când, de o perioadă de “purificare” fizică şi psihică. De un repaus de la rutina alimentară, de abţinere de la o parte dintre alimentele pe care le avem la dispoziţie şi, în plus, de o perioadă de căutare în intimitatea fiinţei noastre: o perioadă cu măsură.

La ce trebuie să renunţi:

Ca să poţi spune că ai ţinut post, trebuie să renunţi la alimentele preparate din carne, lapte, brânză, ouă sau derivatele acestor produse. În timp ce în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri trebuie să renunţi şi la ulei, fiecare sâmbătă şi duminică este dezlegare la peşte. Hmm, noroc de iubitorii de peşte!

Postul Crăciunului sau o cură serioasă de detoxifiere

În această perioadă de post, organismul are momentul lui când, nemafiind suprasaturat, elimină multe substanţe chimice sau chiar toxice folosite în creşterea animalelor şi prepararea cărnii, dar şi noxele din aer. Iar, procesul de acumulare de toxine şi grăsimi ia o pauză binemeritată. Per total, pentru că organismul nu va ma depune eforturi atât de mari pentru procesul digestiv, eliminarea elementelor nocive, pentru asimilare, corpul va avea energie şi timp pentru a se regenera, detoxifia şi, foarte important, timp pentru a-şi curăţa sângele. Sistemul imunitar devine mai puternic, bolile infecţioase se vindecă, tractul digestiv se reface. Iar mintea se linişteşte în acord cu întreg organismul. Restabilirea ordinii fizice şi psihice atrage de la sine şi pierderea în greutate, benefică oricând nu este în exces.

Nu ţin post!

  • Femeile însărcinate, cele care tocmai au născut sau cele care alăptează.
  • Cei care suferă de anemie sau tulburări de alimentaţie, cum ar fi bulimia sau anorexia.
  • Cei diagnosticaţi cu tulburări psihice.
  • Cei care au suferit infarct.
  • Diabeticii şi toţi cei cu boli metabolice.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt