Chec cu ciocolată şi nucă

Chec cu ciocolată şi nucă

Ne place mult checul – prăjitura copilăriei – indiferent sub ce formă este preparat, acesta este un ever green al delicateselor dulci, în simplitatea lui. Cu toate acestea, întotdeauna am simţit nevoia să îl completăm cu acel click de gust, cu acea aromă în plus, cu acea savoare care să îl facă de fiecare dată altfel. Iar, de data asta, am încercat un mix graţios între ciocolată (am folosit albă pentru că aveam deja în casă, ne dorim să încercăm şi cu ciocolată neagră) şi nucă tocată mărunt. Între dulcele fin al ciocolatei şi gustul intens al nucii… hmmm… ştiţi, acel gust unic al nucii care cu greu poate fi descris – trebuie doar trăit.

Ingrediente:

  • 200 grame făină
  • 100 grame zahăr
  • 2 linguri cacao pudră
  • 2 linguri praf de copt
  • 0,5 linguriţe bicarbonat de sodiu
  • 90 grame unt
  • 2 ouă
  • 150 grame lapte
  • 80 grame ciocolată
  • 80 grame nucă tocată mărunt
  • 1 sticluţă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Mai întâi, se topeşte untul şi se lasă la răcit. Apoi, se pun împreună ingredientele uscate (făină, zahăr, bicarbonat de sodiu, praf de copt, nucă, cacao, ciocolată tocată mărunt) într-un bol, iar într-un alt bol ingredientele lichide (lapte, ouă, esenţă de vanilie, untul topit). Se amestecă fiecare pe rând, apoi compoziţia lichidă se pune peste cea solidă, încorporând-o cu delicateţe.

Se lasă la cuptorul preîncălzit la 150-180 grade (în funcţie de fiecare cuptor, temperatura trebuie să fie medie).

Timp de preparare: până trece testul scobitorii.

Poftă mare cu mult răsfăţ!

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt