Musli cu dulceață

Musli cu dulceață

Dacă m-ar pune vreodată cineva să aleg între a prepara o cină sau a prepara un mic dejun, aş alege, fără ezitări, un mic dejun copios. Şi nu pentru că este mai simplu de pregătit, ci pentru că are o putere şi un farmec numai ale lui.

De aceea, iubesc să luăm micul dejun în vacanţă, oriunde mergem, să stăm câteva ore bune la masă cu prietenii dimineaţa sau să prepar tot felul de reţete inedite, special pentru masa mea preferată din zi. Dacă la micul dejun sunt fericită, toată ziua sunt fericită. Dacă micul dejun nu a fost unul săţios şi gustos, nici de-a lungul zilei nu am energia necesară. Aşa că, m-am gândit să vă propun o serie de reţete pentru dimineţi senine şi delicioase. Cu multă energie!

O să încep cu o reţetă foarte simplă – Musli cu dulceață (noi am ales dulceaţa de vişine, dar puteţi alege dulceaţa voastră preferată, oricare ar fi ea). Este o reţetă foarte sănătoasă, iar dulceața îi oferă o aromă specială, un gust uşor dulceag şi o textură fină.

Aveţi nevoie de: 

Câteva linguri cu amestec de seminţe (ultima oară eu am cumpărat un amestec cu miez de seminţe de floarea-soarelui, seminţe de in, miez de seminţe de dovleac, seminţe de susan). Toate aceste seminţe ajută la digestie şi oferă energie de-a lungul unei zile întregi.

Câteva linguriţe de dulceață la alegere.

1 sau 2 cutiuţe cu iaurt sau lapte de migdaleîn funcţie de cât de mare vreţi să iasă compoziţia.

Amestecaţi toate ingredientele, după care bucuraţi-vă!

Eu am pus dulceața de vişine deasupra şi am lăsat-o să se încorporeze singură, îmbinându-se încet cu laptele şi cu amestecul de seminţe.