Nuca în preparate!

Nuca în preparate!

Încercăm, cu fiecare moment festiv, să combinăm preparate tradiţionale care sunt foarte gustoase, dar au şi pecetea timpului, a amintirilor frumoase cu reţete noi, fresh, sănătoase, care să ne încânte papilele gustative, dar şi simţul vizual. Şi, oricât de complicat ar părea, combinaţia iese mereu în armonie. 

Tradiţionalul nu se demodează niciodată!

Începem cu cozonacul cu multă nucă, aşa cum îl prepara bunica. Reţeta clasică pe care o puteţi găsi peste tot sau vă recomandăm chiar să vă sunaţi bunicile sau mamele, ca reţeta să se transmită din generaţie în generaţie. Apoi, am învăţat de la mama unei bune prietene, din Ardeal, prăjitură cu nucă – este un preparat tradiţional foarte uşor de făcut şi foarte gustos. Găsim o zi şi pentru plăcinta de mere cu nucă, clasică sau nelipsitul dovleac copt la cuptor cu nucă şi miere deasupra. Şi, adăugăm nucă măcinată în sarmale. Merită să încercaţi! 

Ceva nou şi gustos…

Peste carnea de porc pe care o facem la cuptor, bucată mare compactă, adăugăm un sos cu condimente (boia, rozmarin, piper după gust) şi nucă măcinată. Starterele sunt pâinici pe care punem unt, somon, bobiţe de icre şi pe unele dintre ele adăugăm şi nucă. Tot dimineaţa, punem pe masă dulceaţă cu nucă… De asemenea, preparăm şi salată cu rucola, rodie şi nucă. Iar la micul dejun, lângă ouăle prăjite, punem câteva roşii cherry peste care adăugăm un sos pesto cu nucă. 

Dulce dulce de te duce…

În ceşcuţe de cafea preparăm lava cake, în care adăugăm şi nucă pisată.

Uneori încercăm şi baclavale cu multă nucă! 

Pentru prietenii vegetarieni!

Preparăm o reţetă pe care am mâncat-o în Grecia, dar care merge perfect şi în sezonul rece – brânză pe grătar cu nucă şi ardei iute. Le place foarte mult şi orezul fiert cu suc de fructe, napi şi nucă sau ceapă la cuptor umplută cu nucă şi alte seminţe.

Niciodată, dar niciodată nu uităm de nucă. Mereu i-am găsit un loc sau chiar mai multe locuri printre noi în special de Sărbători şi mereu ne-a oferit din gustul ei delicios şi din aroma sa specială.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt