Fructul lunii august: PIERSICA

Fructul lunii august: PIERSICA

Luna august – sau, cum se mai spune popular, luna când se vede tot ce s-a întâmplat peste an – are multe daruri pentru noi, care mai de care mai aromate, bogate în miez copt. Mai ales, dacă pomii au fost bine îngrijiţi pe toată perioada anului, bogăţia este pe măsura iubirii pe care le-aţi transmis-o, iar noi anul acesta am avut grijă să nu le lipsească nimic şi să fim alături de ei la toate micile schimbări pe care au fost nevoiţi să le suporte. Unul dintre pomii cei mai bogaţi a fost… piersicul. De aceea şi nu numai, am ales fructul lunii august cu uşurinţă: PIERSICA.

A fost odată ca niciodată… piersica

Piersicul sau “mărul persian” a fost descoperit pentru prima oară în China, fosilele celui mai vechi piersic având peste 2.5 milioane de ani. Piersicile erau printre fructele preferate ale regilor din China, fiind adus în Europa de către Alexandru Macedon. Nu ne rămâne decât să ne imaginăm cum mâncau regii de altădată aceste fructe delicioase, cu graţie, ca pe nişte adevărate minuni ale lumii. Şi, deja, ne lasă gura apă.

Bogăţia piersicilor

Aceste fructe ale verii conţin o cantitate mare de vitamina A, magneziu, betacaroten, compuşi bioactivi ce previn obezitatea, numeroase fibre şi multă vitamina C pentru tine, dar şi pentru bebeluşul tău, dacă îţi doreşti unul sau îl ai deja în burtică.

De ce tocmai… piersica

Hidratare la discreţie: cu un conţinut de zahăr redus şi un echilibru perfect de acizi organici, piersicile vor fi spijinul perfect pentru zilele extrem de călduroase.

Minte sănătoasă, dintr-o dietă cu piersici: cantitatea mare de magneziu din piersici îţi oferă puteri nebănuite împotriva stresului şi stărilor depresive sau angoasante. Iar, vitamina B din piersici se comportă asemenea serotoniei sau “hormonului fericirii”.

Slăbeşti uşor, slăbeşti cu piersici: 100 de grame au doar 40 de calorii, iar compuşii bioactivi previn obezitatea şi, implicit, bolile generate de aceasta. Odată cu asimilarea nutrienţilor din piersici, organismul arde mult mai multe calorii decât există în fruct.

Pielea strălucitoare cu piersici se ţine: nu întâmplător, piersicile sunt vedetele verii, ele vin în această perioadă ca să ne ferească de ultraviolete, prin zeaxantina și luteina cu efecte antiinflamatorii.

Pomul vieţii pentru asiatici, piersicul este un miracol pentru sănătate. Pulpa şi pieliţa piersicii conţin numeroşi antioxidanţi ce combat efectele nocive ale radicalilor liberi. De aceea, piersicile sunt anticancerigene.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt