Păstrăv la cuptor, pe pat de ardei graşi

Păstrăv la cuptor, pe pat de ardei graşi

Dincolo de faptul că suntem pasionaţi de gustul bun şi de proprietăţile extraordinare ale păstrăvului, am descoperit că acesta nu are nevoie de artificii culinare pentru a deveni, rapid, simplu şi sănătos o cină completă din toate punctele de vedere. Una dintre reţetele noastre preferate este păstrăv la cuptor, pe pat de ardei graşi. Atât de simplă pe cât am spus-o, atât de gustoasă pe cât nici nu ne aşteptam.

Am curăţat foarte bine peştele, apoi, am pus pe o tavă mai înaltă puţin ulei de măsline. Înainte să aşezăm peştele în tavă, am creat foarte rapid, un pat din ardei graşi. Parctic, am desfăcut un ardei de culoare roşie şi unul de culoare verde, de dimensiuni medii şi am tapetat cu ei vasul.

În interiorul peştelui am pus câteva fâşii din aceiaşi ardei (de data asta tăiaţi Julien) şi câţiva căţei de usturoi, după gust, pentru aroma care închide cercul.

Am încălzit cuptorul la 180 grade şi am lăsat peştele circa 45 de minute, iar pe la jumătatea timpului, l-am întors o dată.

În plus, nu ai nevoie de garnitură extra. Cel mult, câteva feliuţe de pâine prăjită unse cu ulei de măsline sau câteva feliuţe de brânză sărată, pentru iubitorii de gusturi mai sărate.

Aceasta poate fi o cină în cursul săptămânii pe care o puteţi prepara, în maxim o oră, chiar şi după ce aţi venit de la job. Gustul fraged al păstrăvului cu dulceaţa ardeiului gras fac o echipă de succes.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt