Ardeiul kapia, o legumă cât o mie de vitamine

Ardeiul kapia, o legumă cât o mie de vitamine

Una dintre slăbiciunile mele culinare rămâne, fără dubii, ardeiul kapia. În primul rând pentru culoarea lui fermă, apoi pentru că este genul acela de preparat care, adăugat chiar şi în cantităţi mici, schimbă gustul într-un mod delicat, dar definitiv.

Fără doar și poate, ciorbele au cu totul alt gust cu ardei kapia, salatele devin mult mai aromate, tocăniţa nu poate fi ea fără ardei kapia, iar de curând, nu trece nicio săptămână fără salata kapia cu gustul ei atât de aproape de un fruct dulceag şi în acelaşi timp acrişor.

Mai iubesc ardeiul kapia, pentru că adună într-o bucată uneori mare cât palma mea, mai multe vitamine decât mi-aş fi putut imagina. De aceea, le spun mereu celor din jur: „în loc să cumperi 2 cutii cu vitamine, mai bine mănânci o salată de ardei kapia”.

Proaspăt sau preparat, la congelator sau în borcănelele din debara, ardeiul kapia are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Cantitatea mare de vitamina C susţine sistemul imunitar şi ajută la menţinerea unui ten tânăr şi a unor oase puternice, prin funcţia sa de formare a colagenului. Un alt rol al vitaminei C este cel de absorbţie a fierului în organism. Un foarte bun antioxidant, vitamina C apără celulele de efectul radicalilor liberi, declaraţi responsabili pentru apariţia unor boli precum cancerul sau bolile de inimă.

Ardeiul kapia conţine, de asemenea, o cantitate importantă de vitamina A, antioxidantul care ajută la creşterea oaselor, la reproducerea şi la diviziunea celulară.

Tot consumând ardei kapia, ne refacem stocul necesar de vitamina E, la fel de important pentru organism ca şi celelalte vitamine. Ea ajută la formarea celulelor roşii şi la asimilarea vitaminei K. Este renumită pentru prevenirea bolilor de ficat şi a demenţei.

Pentru sistemul nervos, dar şi pentru reînnoirea celulelor, ardeiul kapia ne oferă din belşug şi vitamina B6.

Nu numai prezenţa lor, dar şi cantitatea mare din fiecare vitamină, face din ardeiul kapia un protector de încredere al sănătăţii noastre. În plus, cu un gust unic!

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt