Cireșele galbene, prietenele rare ale părului tău

Cireșele galbene sunt cu atât mai fascinante cu cât ele, dincolo de a lăsa papilelor gustative o amintire de neprețuit, au o multitudine de beneficii pentru sănătatea organismului, dar și pentru frumusețea lui. Le poți considera oricând prietenele tale cu care te întâlnești mai rar, dar cu care ai o relație cu adevărat profundă și onestă.
Aceste minuni ale Universului – singurele fructe sărbătorite separat pe 11 iulie (În SUA există o tradiție de ani buni, când femeile pregătesc o varietate de deserturi cu cireșe galbene) – ajută corpul să lupte împotriva cancerului, durerilor de cap, chiar împotriva procesului de îmbătrânire etc.
Insă, azi mi-am propus să trec în revistă principalele beneficii ale cireșelor galbene strict pentru păr. Vitaminele pe care le găsim în aceste fructe – delicate pe exterior, dar cu arome pătimașe și cu o forță surprinzătoare în interior – sunt hrană pentru părul tău:
Vitamina A
Vitamina A, din abundență în aceste sfere aurii, păstrează scalpul și firul de păr hidratat. În același timp, reglează producerea acidului esențial retinoic care este vital pentru păr.
Vitamina B
Așa cum se tot spune, vitamina B ajută la circulația sângelui în organism, inclusiv la nivelul scalpului. Principalul efect al unei circulații bune constă în regenerarea celulelor și susținerea creșterii părului.
Vitamina C
Pentru păr, vitamina C este ca lumina pentru flori: împiedică ruperea de la rădăcină și întărește foliculii de păr. Prin stimularea creșterii foliculilor de păr noi, împiedică căderea părului și îl hrănește ca o mamă bună.
Vitamina E
Deși nu este un adevăr foarte cunoscut, vitamina E are o importanță mai mare decât tindem să îi acordăm. Pe scurt, menține imunitatea și umiditatea la nivelului părului și al scalpului, ceea ce, fie vorba între noi, nu e “cu una cu două”.