Cireșele galbene, prietenele rare ale părului tău

Cireșele galbene, prietenele rare ale părului tău

Cireșele galbene sunt cu atât mai fascinante cu cât ele, dincolo de a lăsa papilelor gustative o amintire de neprețuit, au o multitudine de beneficii pentru sănătatea organismului, dar și pentru frumusețea lui. Le poți considera oricând prietenele tale cu care te întâlnești mai rar, dar cu care ai o relație cu adevărat profundă și onestă.

Aceste minuni ale Universului – singurele fructe sărbătorite separat pe 11 iulie (În SUA există o tradiție de ani buni, când femeile pregătesc o varietate de deserturi cu cireșe galbene) – ajută corpul să lupte împotriva cancerului, durerilor de cap, chiar împotriva procesului de îmbătrânire etc.

Insă, azi mi-am propus să trec în revistă principalele beneficii ale cireșelor galbene strict pentru păr. Vitaminele pe care le găsim în aceste fructe – delicate pe exterior, dar cu arome pătimașe și cu o forță surprinzătoare în interior – sunt hrană pentru părul tău:

Vitamina A

Vitamina A, din abundență în aceste sfere aurii, păstrează scalpul și firul de păr hidratat. În același timp, reglează producerea acidului esențial retinoic care este vital pentru păr.

Vitamina B

Așa cum se tot spune, vitamina B ajută la circulația sângelui în organism, inclusiv la nivelul scalpului. Principalul efect al unei circulații bune constă în regenerarea celulelor și susținerea creșterii părului.

Vitamina C

Pentru păr, vitamina C este ca lumina pentru flori: împiedică ruperea de la rădăcină și întărește foliculii de păr. Prin stimularea creșterii foliculilor de păr noi, împiedică căderea părului și îl hrănește ca o mamă bună.

Vitamina E

Deși nu este un adevăr foarte cunoscut, vitamina E are o importanță mai mare decât tindem să îi acordăm. Pe scurt, menține imunitatea și umiditatea la nivelului părului și al scalpului, ceea ce, fie vorba între noi, nu e “cu una cu două”.

Cireșele galbene pot fi la fel de gustoase și benefice atât proaspete, cât și păstrate la congelator (ca să ne putem îngriji părul și în sezonul rece).

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt