Cele mai sănătoase ceaiuri din plante: ceaiul de hibiscus

Cele mai sănătoase ceaiuri din plante: ceaiul de hibiscus

Azi, despre ceaiul de hibiscus:

Natura ne surprinde mereu cu cele mai frumoase îmbinări între frumuseţe şi sănătate, iar o dovadă o avem chiar aproape de noi, în florile colorate ale plantei hibiscus. Cu ele putem realiza un ceai aromat, de culoare roz aprins sau chiar roşu, foarte răcoritor. De aceea, el se bea foarte des şi rece sau cu gheaţă.

Pe lângă culoarea îndrăzneaţă şi aroma unică, ceaiul de hibiscus are mare grijă şi de sănătatea noastră, confirmând excepţia de la regulă. Cu proprietăţi antivirale, extractul de hibiscus este foarte eficient împotriva tulpinilor gripei aviare.

Deşi numeroase studii au arătat că acest ceai poate regla nivelul lipidelor din sânge, au existat oameni de ştiinţă care au negat că impactul hibiscusului este semnificativ pentru aceast tip de afecţiune. Cu toate acestea, ceaiul de hibiscus a dovedit că poate avea un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale crescute şi asupra stresului oxidativ în cazul bărbaţilor.

Atunci când consumaţi medicamente diuretice sau aspirină, este recomandat să nu consumaţi ceai de hibiscus pentru că interferează în mod negativ cu acestea.

Ceaiul de hibiscus scade hipertensiunea arterială şi combate stresul oxidativ.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt