Salată de fructe cu zmeură galbenă, căpşuni, coacăze şi nucă

Salată de fructe cu zmeură galbenă, căpşuni, coacăze şi nucă

Weekend-urile de vară sunt atât de ofertante atunci când vine vorba de deserturi sau, altfel spus, de nevoia noastră de a mânca ceva dulce şi răcoritor. Şi sănătos!

Unul dintre preparatele care ne oferă energie este salata de fructe pe care vara o facem măcar o dată cu zmeură galbenă, căpşuni şi coacăze. Ne place foarte mult această combinaţie între dulce şi uşor acrişor, între galben şi roşu. După ce o pun în boluri şi începem să mâncăm cu toţii, mă uit în jur şi am impresia că toată lumea aproape că meditează în timp ce mănâncă, în armonie şi desfăţaţi de gust.

Preparare:

  • Pentru cantităţi, simţiţi-vă liberi să experimentaţi în funcţie de preferinţele voastre, noi am adăugat mai multă zmeură galbenă şi câte o mână de căpşuni şi coacăze.
  • Ca să legăm fuctele am adăugat o cremă fină cu mascarpone, miere şi iaurt grecesc.
  • Pentru crema cu mascarpone am amestecat 120 grame de mascarpone, 60 grame iaurt grecesc, 1 lingură de miere, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 lingură de oţet roşu. Dressing-ul trebuie amestecat până la omogenizare. Le-am amestecat cu tandreţe, aşa încât să îşi păstreze fermitatea şi peste ele am presărat ca într-o ploaie de vară miez de nucă fin tocată.

Poftă mare!

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt