Cele mai sănătoase ceaiuri din plante: ceaiul de muşeţel

Cele mai sănătoase ceaiuri din plante: ceaiul de muşeţel

Azi, despre ceaiul de muşeţel:

Cel mai frecvent cunoscut pentru efectele sale calmante, ceaiul de muşeţel ne poate ajuta şi atunci când suferim de insomnie sau pur şi simplu avem perioade în care adormim mai greu din cauza stresului, alimentaţiei sau altor factori externi.

Într-un studiu în care au fost implicate 80 de femei pospartum cu probleme generate de lipsa somnului sau a calităţii acestuia, s-a atestat că numai după două săptămâni în care au consumat ceai de muşeţel, femeile au dormit mult mai uşor şi mai odihnitor, în acelaşi timp reducându-se şi simptomele depresiei.

Alte studii realizate de către specialişti din întreaga lume au concluzionat că ceaiul de muşeţel poate fi un somnifer natural, poate înlătura stările de trezire spontană în timpul nopţii şi oferă putere de concentrare dacă este folosit de două ori pe zi.

Dar, muşeţelul nu este numai un bun calmant – sub formă de ceai el are efecte antibacteriene, antiinflamatorii şi de protecţie a ficatului.

Există deovezi testate conform cărora ceaiul de muşeţel previne sau ameliorează ulcerul şi combate diareea.

Tot ceaiul de muşeţel reduce simptomele sindromului premestrual, îmbunătăţeşte nivelul glicemiei, insulinei şi lipidelor sanguine, fiind un suport real pentru persoanele care suferă de diabet.

Ceaiul de muşeţel este renumit pentru efectul său calmant, dar în plus ajută la ameliorarea simptomelor premestruale, fiind şi un antibiotic natural.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt