Salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă

Salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă

Sfecla este considerată un superaliment, iar de-a lungul timpului şi-a câştigat acest renume cu mult efort, numeroşi oameni vorbind despre efectul benefic pe care l-a avut consumul de sfeclă roşie asupra sănătăţii lor.

Supranumită şi “protectoarea ficatului”, sfecla roşie conţine o cantitate mare de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De aceea, dar şi pentru gustul ei dulceag, o folosim cât mai des în preparatele noastre culinare. Ce ziceți de o salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă? Ei bine, este absolut delicioasă!

Ingrediente:

Pentru salată

  • 8 ceşti cu frunze de lăptucă;
  • ½ ceaşcă ceapă roşie;
  • ½ ceaşcă nuci tocate şi prăjite;
  • 250 grame de sfeclă;
  • ½ parmezan ras

Pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de nucă;
  • 2 linguri de oţet balsamic;
  • 1 linguriţă de muştar Dijon;
  • 1 căţel de usturoi tocat;
  • Sare de mare şi piper proaspăt măcinat

Preparare dressing

Într-un bol mare amestecaţi bine uleiul, oţetul, muştarul şi usturoiul. Se condimentează cu sare şi piper.

Preparare salată

Tot într-un bol mare adăugaţi salata, ceapa şi jumătate din cantitatea de nuci. Adăugaţi dressing-ul şi amestecaţi aşa încât aroma să pătrundă toate frunzele de salată. Puneţi salata pe farfurii şi deasupra fiecărei farfurii aşezaţi: sfeclă, parmezan şi ce a mai rămas din nuci. Se condimentează cu sare şi piper după gust.

Pentru o sursă mare de energie, puteţi oricând să vă preparaţi o salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă. Ce poate fi mai sănătos decât să aveţi în farfurie: puţin verde, sfeclă roşie, sos cu ulei de nucă şi usturoi, totul încununat cu nucă uşor prăjită.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt