Salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă

Sfecla este considerată un superaliment, iar de-a lungul timpului şi-a câştigat acest renume cu mult efort, numeroşi oameni vorbind despre efectul benefic pe care l-a avut consumul de sfeclă roşie asupra sănătăţii lor.
Supranumită şi “protectoarea ficatului”, sfecla roşie conţine o cantitate mare de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De aceea, dar şi pentru gustul ei dulceag, o folosim cât mai des în preparatele noastre culinare. Ce ziceți de o salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă? Ei bine, este absolut delicioasă!
Ingrediente:
Pentru salată
- 8 ceşti cu frunze de lăptucă;
- ½ ceaşcă ceapă roşie;
- ½ ceaşcă nuci tocate şi prăjite;
- 250 grame de sfeclă;
- ½ parmezan ras
Pentru dressing:
- 3 linguri ulei de nucă;
- 2 linguri de oţet balsamic;
- 1 linguriţă de muştar Dijon;
- 1 căţel de usturoi tocat;
- Sare de mare şi piper proaspăt măcinat
Preparare dressing
Într-un bol mare amestecaţi bine uleiul, oţetul, muştarul şi usturoiul. Se condimentează cu sare şi piper.
Preparare salată
Tot într-un bol mare adăugaţi salata, ceapa şi jumătate din cantitatea de nuci. Adăugaţi dressing-ul şi amestecaţi aşa încât aroma să pătrundă toate frunzele de salată. Puneţi salata pe farfurii şi deasupra fiecărei farfurii aşezaţi: sfeclă, parmezan şi ce a mai rămas din nuci. Se condimentează cu sare şi piper după gust.