[vc_row][vc_column][vc_column_text]Weekend-urile noastre sunt mai aromate de când am hotărât să adaug pâinicilor simple pe care le făceam de obicei, frunze de slavie uscată, fărâmiţată şi… nucă din belşug. Aroma care se împrăştie prin casă, încă de când sferele de cocă (cu pete mici brune de nucă şi mici picăţele de verde de la salvie) încep să se coacă, ne linişteşte şi ne alintă, de fiecare dată. În plus, este o reţetă rapidă, care nu are nevoie decât de puţină atenţie din partea voastră şi un strop de iubire.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Ingrediente:” font_container=”tag:h5|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

  • Făină – 1 kg;
  • Apă – 500 mililitri;
  • Drojdie – 10 grame;
  • Ulei;
  • Sare;
  • Zahăr;
  • Salvie;
  • Nucă

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Înainte de toate, punem într-o ceşcuţă cele 10 grame de drojdie cu puţin zahăr, puţin ulei şi puţină sare. O lăsăm câteva minute pentru a creşte.

Apoi, într-un castron încăpător pentru mişcările frământatului, punem laolaltă: făina, apa şi dorjdia înflorită. Şi, timp de 10 minute, le frământăm pe toate. Cu grijă şi perseverenţă. Aici, s-ar opri reţeta clasică, însă înainte de a începe să frământ, am îndrăznit să visez la un gust unic şi am adăugat o mână de nucă tocată mărunt şi câteva frunze de salvie uscată (mărunţită) vă recomand să adăugaţi după gust, nu am cântărit o cantitate anume.

După ce am obţinut un aluat elastic, am acoperit vasul, l-am pus într-un loc ceva mai călduros din bucătărie şi i-am oferit timp să se armonizeze şi să evolueze: cam 1 oră.

Apoi, m-am uns cu puţin ulei pe palme şi am realizat sfere mici (în funcţie de cât de mari vreţi să iasă pâinicile) pe care le-am pus pe o tavă cu hârtie de copt şi le-am introdus la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”author”][vc_column][vc_column_text el_class=”authorInfo”]

Ca să mă asigur că nu se întăresc, am pus în cuptor o olicică cu apă pentru ca pâinicile să beneficieze de aburii calzi. În pregătirea pâinii descoperi mereu ceva magic, din facerea lumii. Frământarea şi creşterea aluatului din combinaţia primară de apă şi făină îmi aminteşte cât de importante sunt aspectele mărunte din viaţa noastră. Iar mirosul de slavie, în armonie cu nuca, îmi reaminteşte cât de artistică este Natura.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1529678560326{margin-bottom: -85px !important;}”]Pentru o combinație delicioasă încearcă pâinicile cu salvie și nucă alături de:[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1529678631446{margin-bottom: -85px !important;}”]Pentru o combinație delicioasă încearcă pâinicile cu salvie și nucă alături de:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Explore More

Marius Tudosiei, promotorul mâncărurilor sănătoase și creative

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marius, hard working băcan de când s-a născut, visează mâncăruri creative, respectă ingredientele, gătește cu bucurie și… iubește nucile. Titulatura este pusă’n cui și libertatea de a te juca liber

Cele mai sănătoase ceaiuri din plante: ceaiul de muşeţel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Azi, despre ceaiul de muşeţel: Cel mai frecvent cunoscut pentru efectele sale calmante, ceaiul de muşeţel ne poate ajuta şi atunci când suferim de insomnie sau pur şi simplu avem

Salată de fructe cu zmeură galbenă, căpşuni, coacăze şi nucă

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Weekend-urile de vară sunt atât de ofertante atunci când vine vorba de deserturi sau, altfel spus, de nevoia noastră de a mânca ceva dulce şi răcoritor. Şi sănătos! Unul dintre

Zacuscă picantă cu vinete din belşug

[vc_row el_class=”product”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Dacă închidem ochii şi ne gândim la zacuscă picantă cu vinete din belşug, e posibil să ne teleportăm în trecut lângă bunica rubensiană. O putem chiar vedea cum