Protejează-te natural de arsurile solare!

Protejează-te natural de arsurile solare!

În natură, totul are o plată şi o răsplată, iar pentru fiecare „rău” pe care Mama Natură ni l-ar putea face, există mereu o recompensă prin care ne ajută să reparăm efectele nocive. Cam aşa funcţionează lucrurile şi atunci când vin căldurile mari şi soarele puternic ne este tovarăş de drum, de dimineaţă până seara.

Pentru moment, ar trebui totuşi să ne amintim că, în natură, principala lege care guvernează este cea a echilibrului. Aşa că, niciun exces nu este bun, mai ales când ne raportăm la mediul extern. Nici măcar băile de soare prea dese! O expunere îndelungată la soare scade cantitatea de antioxidanţi din organism, razele UV grăbesc apariţia ridurilor, dar favorizează şi afecţiuni grave ale pielii, printre care provocarea cancerului de piele nu mai este un mit. Însă, orice efect nociv poate fi prevenit prin folosirea corectă a cremelor cu protecţie solară şi, în primul rând, prin alimentaţia corectă. Pentru că, puterea de apărare a organismului începe din interior şi de acolo primeşte cele mai de încredere ajutoare.

Legume

Ca să ne asigurăm că dieta noastră ne ajută împotriva razelor UV, ar fi bine să căutăm la piaţă sau în supermarket legumele bogate în luteină: pigment care protejează de soare, creşte elasticitatea şi combate acneea. Cele mai bogate legume în luteină sunt cele cu frunze verzi: varză, salată, lăptuci, rubarbă, pătrunjel, spanac. Însă, alte două bune prietene pentru vacanţele de vară sunt broccoli şi conopida, cu antioxidanţi puternici şi puţine calorii. Ele ne feresc de arsurile solare, dar ne şi ţin în formă.

Fructe

În orice suc, ceai sau chiar şi doar în apă, lămâia creşte de 5 ori nivelul de antioxidanţi absorbit de organism. Aşadar, luaţi-o cu voi, oriunde mergeţi vara asta. În plus, orice fruct bogat în licopen (antioxidant puternic care apără pielea împotriva razelor solare) – precum pepene roşu, papaya, grepfrut, rodii, fructe de pădure – te poate ajuta garantat. Apoi, natura le-a orânduit atât de bine – toate aceste fructe sunt uşor de găsit în sezonul călduros, fiind perioada lor de glorie. Afinele şi dovleacul sunt, de asemenea, bogate în pigmenţi şi, implicit, benefice pentru perioadele când vă expuneţi la soare.

Legumele roşii și portocalii – ardei roşii, roşii, morcovi – bogate şi ele în licopen şi betacaroten, menţin sănătatea pielii şi ajută la recuperarea întregului organism după posibile arsuri solare.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt