Zmeura galbenă, aurul ascuns din gradina ta

Zmeura galbenă, aurul ascuns din gradina ta

Cine ar fi intuit că în natură există încă un tip de aur, la fel de galben, dar bogat în arome dulci și superioare?! Altul decât elementul chimic pe care l-au râvnit atâția și atâția oameni, din dorința de prosperitate sau doar ca podoabe de înfrumusețare…

Unul mult mai la îndemână, cu o multitudine de beneficii asupra organismului oferit în dar oamenilor de către zei în faguri mici și atât de fragili încât atunci când îi culegi riști să se sfărâme în palme. Cu o notorietate mult mai modestă decât merită, cel puțin în grădinile din România, zmeura galbenă este supranumită și “fata blondă” ascunsă în gradini, din iulie până în septembrie.

Soră bună cu zmeura roșie, cea galbenă este o sursă excelentă de atractant și nectar pentru albine sau alte insecte. În plus, față de aroma ei unică care îți amintește de miere, zmeura galbenă este incredibil de sănătoasă.

De 10 ori mai mult!

Foarte bogate în vitamina C și alți compuși naturali asemănători, aceste fructe au un puternic efect antioxidant. Ele au de 10 ori mai mulți antioxidanți decât roșiile și broccoli, conform EUFIC – The European Food Information Council. Antioxidanții protejează și repară celulele “deteriorate”.

Un aliat eficient împotriva cancerului

Zmeura galbenă este considerată un paznic bun pentru sănătatea ta, fiind apreciată pentru “puterea” cu care luptă împotriva cancerului, mai ales pentru că are în componență acidul elagic – un potențial tratament împotriva oricărui tip de cancer.

Tinerețe fără bătrânețe…

O dietă constantă cu zmeură galbenă are grijă de tinerețea ta, fără să fi nevoit/ă să încerci tot felul de tratamente foarte scumpe sau invazive. Natura are grijă de frumusețea și de tonusul tău mai mult decât poți crede – zmeura galbenă stimulează producerea de colagen – principala sursă proteică din organism care asigură o piele tonifiată, fără riduri, un corp frumos. Mai mult, acest fruct rupt din soare conține carotenoide care acționează împotriva îmbătrânirii premature.

Zmeura galbenă, “smile face-ul” naturii

Conform ultimelor studii, medicii au demonstrat că zmeura galbenă este aur pentru echilibrul emoțional – o mână de zmeură îți garantează înlăturarea simptomelor depresiei și te ajută să scapi de stările oscilante.

100 de grame de zmeură galbenă conțin 6.5 de grame de fibre. Fibrele contribuie la scăderea colesterolului.

Delicatesele Nux delicii vă așteaptă

Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt