[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pentru că ne place ce arome oferă dovlecelul în mâncare, îl folosim cât putem de des. Iar, de curând, am descoperit cum îi potenţează gustul puţină nucă. Iată una dintre reţetele noastre preferate (foarte simplu de preparat) ce vă va aduce sănătate şi desfăţ! 

Această legumă, cunoscută şi sub simpaticul nume cucurbita pepo, este o sursă uriaşă de antioxidanţi: flavonoizi precum zeaxantinele, carotenoizi şi luteină sunt foarte puternici în lupta contra diferitelor boli şi a radicalilor liberi dăunători.

Iar cei mai mulţi antioxidanţi sunt concentraţi în coaja dovleceilor. Mai mult, dovleceii sau zucchini conţin o cantitate de potasiu mai mare chiar decât bananele şi cantităţi mari din complexul vitaminei B, magneziu, fier, fosfor, acid folic.

Ingrediente:

  • 3 linguri suc de lămâie;
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • 1 căţel de usturoi, tocat;
  • Sare de mare – după gust;
  • Piper negru proaspăt măcinat – după gust;
  • Zahăr – după gust;
  • 350 grame de dovlecei zucchini;
  • ¼ brânză ricotta;
  • ½ ceaşcă de nuci tocate;
  • 2 linguri de busuioc proaspăt;
  • Coajă de lămâie extra (garnitură opţional) 

Preparare și consum:

Într-un castron mediu, amestecaţi sucul de lămâie, uleiul, usturoiul, sarea, piperul şi zahărul. Tocaţi dovlecelul spirală, folosind un spiralizator sau dacă nu aveţi la îndemână, tăiaţi-l fâşii subţiri. Amestecaţi-l  foarte bine cu compoziţia din castron.

Transferaţi compoziţia pe 4 farfurii şi presăraţi peste nuci, ricotta şi busuioc.

În plus, dacă doriţi, sub formă de garnitură, adăugaţi coajă de lămâie. Totuşi, cel mai gustos ar fi să mâncaţi salata cam într-o oră de când aţi preparat-o.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][vc_row_inner el_class=”author”][vc_column_inner][vc_column_text el_class=”authorInfo”]

Recomandăm diete de slăbire ce au în centrul atenţiei numeroase preparate pe bază de dovlecei, mai ales pentru că dovlecelul are o valoare nutritivă ridicată şi un număr scăzut de calorii.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Delicatesele Nux delicii vă așteaptă” h2_font_container=”font_size:20px” h2_use_theme_fonts=”yes” h4=”Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt” h4_font_container=”font_size:14px” h4_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”flat” color=”grey” add_button=”right” btn_title=”Magazin” btn_style=”flat” btn_color=”warning” btn_align=”right” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nuxdelicii.ro%2Fmagazin%2F|||” btn_button_block=”true” btn_add_icon=”true” btn_custom_onclick=”true”]

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Explore More

Marius Tudosiei, promotorul mâncărurilor sănătoase și creative

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marius, hard working băcan de când s-a născut, visează mâncăruri creative, respectă ingredientele, gătește cu bucurie și… iubește nucile. Titulatura este pusă’n cui și libertatea de a te juca liber

Salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sfecla este considerată un superaliment, iar de-a lungul timpului şi-a câştigat acest renume cu mult efort, numeroşi oameni vorbind despre efectul benefic pe care l-a avut consumul de sfeclă roşie

Alimente bune de iarnă

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fiecare anotimp are bogăţia şi dezavantajele lui specifice, ceea ce nu trebuie să ne împiedice să trăim la fel de sănătos, să ne bucurăm de anumite gusturi sau obiceiuri. Însă,

Ce legume îţi alimentează sănătatea în luna iunie?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]În natură, fiecare sezon este un nou spectacol, cu actori mereu în vogă: încă de când primăvara reîmprospătează aerul şi culorile naturii, avem la dispoziţie numeroase legume şi fructe care