[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sfecla este considerată un superaliment, iar de-a lungul timpului şi-a câştigat acest renume cu mult efort, numeroşi oameni vorbind despre efectul benefic pe care l-a avut consumul de sfeclă roşie asupra sănătăţii lor.

Supranumită şi “protectoarea ficatului”, sfecla roşie conţine o cantitate mare de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De aceea, dar şi pentru gustul ei dulceag, o folosim cât mai des în preparatele noastre culinare. Ce ziceți de o salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă? Ei bine, este absolut delicioasă!

Ingrediente:

Pentru salată

  • 8 ceşti cu frunze de lăptucă;
  • ½ ceaşcă ceapă roşie;
  • ½ ceaşcă nuci tocate şi prăjite;
  • 250 grame de sfeclă;
  • ½ parmezan ras

Pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de nucă;
  • 2 linguri de oţet balsamic;
  • 1 linguriţă de muştar Dijon;
  • 1 căţel de usturoi tocat;
  • Sare de mare şi piper proaspăt măcinat

Preparare dressing

Într-un bol mare amestecaţi bine uleiul, oţetul, muştarul şi usturoiul. Se condimentează cu sare şi piper.

Preparare salată

Tot într-un bol mare adăugaţi salata, ceapa şi jumătate din cantitatea de nuci. Adăugaţi dressing-ul şi amestecaţi aşa încât aroma să pătrundă toate frunzele de salată. Puneţi salata pe farfurii şi deasupra fiecărei farfurii aşezaţi: sfeclă, parmezan şi ce a mai rămas din nuci. Se condimentează cu sare şi piper după gust.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”author”][vc_column][vc_column_text el_class=”authorInfo”]

Pentru o sursă mare de energie, puteţi oricând să vă preparaţi o salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă. Ce poate fi mai sănătos decât să aveţi în farfurie: puţin verde, sfeclă roşie, sos cu ulei de nucă şi usturoi, totul încununat cu nucă uşor prăjită.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Delicatesele Nux delicii vă așteaptă” h2_font_container=”font_size:20px” h2_use_theme_fonts=”yes” h4=”Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt” h4_font_container=”font_size:14px” h4_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”flat” color=”grey” add_button=”right” btn_title=”Magazin” btn_style=”flat” btn_color=”warning” btn_align=”right” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nuxdelicii.ro%2Fmagazin%2F|||” btn_button_block=”true” btn_add_icon=”true” btn_custom_onclick=”true”]

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Explore More

Marius Tudosiei, promotorul mâncărurilor sănătoase și creative

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marius, hard working băcan de când s-a născut, visează mâncăruri creative, respectă ingredientele, gătește cu bucurie și… iubește nucile. Titulatura este pusă’n cui și libertatea de a te juca liber

Salată picantă de ardei kapia copt

[vc_row el_class=”product”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Reinventată, cu o aromă iute, i-am creat o personalitate puternică şi aparte. De data asta, conştienți şi de beneficiile miraculoase ale ardeiului kapia: o bogată sursă de vitamina

Păstrăv la grătar, cu vinete, ardei, roşii şi porumb

[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”author”]Am adunat cele mai colorate legume din curte, proaspete, cu un miros pe care ne e aproape imposibil să vi-l descriem în cuvinte. Şi ne-am jucat. În primul rând,

Căpşunile, din grijă pentru părul şi pielea ta!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Unele dintre cele mai frumoase fructe, la propriu, din punct de vedere estetic – culoarea lor vibrantă şi forma ce imită inima, sunt unice, fără doar şi poate, sunt căpşunile.