[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sfecla este considerată un superaliment, iar de-a lungul timpului şi-a câştigat acest renume cu mult efort, numeroşi oameni vorbind despre efectul benefic pe care l-a avut consumul de sfeclă roşie asupra sănătăţii lor.

Supranumită şi “protectoarea ficatului”, sfecla roşie conţine o cantitate mare de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De aceea, dar şi pentru gustul ei dulceag, o folosim cât mai des în preparatele noastre culinare. Ce ziceți de o salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă? Ei bine, este absolut delicioasă!

Ingrediente:

Pentru salată

  • 8 ceşti cu frunze de lăptucă;
  • ½ ceaşcă ceapă roşie;
  • ½ ceaşcă nuci tocate şi prăjite;
  • 250 grame de sfeclă;
  • ½ parmezan ras

Pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de nucă;
  • 2 linguri de oţet balsamic;
  • 1 linguriţă de muştar Dijon;
  • 1 căţel de usturoi tocat;
  • Sare de mare şi piper proaspăt măcinat

Preparare dressing

Într-un bol mare amestecaţi bine uleiul, oţetul, muştarul şi usturoiul. Se condimentează cu sare şi piper.

Preparare salată

Tot într-un bol mare adăugaţi salata, ceapa şi jumătate din cantitatea de nuci. Adăugaţi dressing-ul şi amestecaţi aşa încât aroma să pătrundă toate frunzele de salată. Puneţi salata pe farfurii şi deasupra fiecărei farfurii aşezaţi: sfeclă, parmezan şi ce a mai rămas din nuci. Se condimentează cu sare şi piper după gust.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”author”][vc_column][vc_column_text el_class=”authorInfo”]

Pentru o sursă mare de energie, puteţi oricând să vă preparaţi o salată de lăptuci cu sfeclă şi nucă. Ce poate fi mai sănătos decât să aveţi în farfurie: puţin verde, sfeclă roşie, sos cu ulei de nucă şi usturoi, totul încununat cu nucă uşor prăjită.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Delicatesele Nux delicii vă așteaptă” h2_font_container=”font_size:20px” h2_use_theme_fonts=”yes” h4=”Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt” h4_font_container=”font_size:14px” h4_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”flat” color=”grey” add_button=”right” btn_title=”Magazin” btn_style=”flat” btn_color=”warning” btn_align=”right” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nuxdelicii.ro%2Fmagazin%2F|||” btn_button_block=”true” btn_add_icon=”true” btn_custom_onclick=”true”]

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Explore More

Marius Tudosiei, promotorul mâncărurilor sănătoase și creative

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marius, hard working băcan de când s-a născut, visează mâncăruri creative, respectă ingredientele, gătește cu bucurie și… iubește nucile. Titulatura este pusă’n cui și libertatea de a te juca liber

Ardeiul kapia, o legumă cât o mie de vitamine

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Una dintre slăbiciunile mele culinare rămâne, fără dubii, ardeiul kapia. În primul rând pentru culoarea lui fermă, apoi pentru că este genul acela de preparat care, adăugat chiar şi în

Orez cu lapte, aromat cu dulceaţă de vişine înnobilată cu nucă

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ştiţi reţeta aceea clasică de orez cu lapte, pe care orice copil a mâncat-o măcar o dată? Este atât de bună în simplitatea ei încât nu am vrut să schimbăm

Leguma lunii iulie: PĂSTAIA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Delicioasa păstaie verde sau galbenă, ce ascunde mici boabe de fasole fragede, îşi merită pe deplin primul loc în topul celor mai sănătoase şi gustoase legume ale verii, mai precis